Blog

Miért ne koppintsd le mások ÁSZF-jét?

Miért ne koppintsd le más vállalkozás ÁSZF-jét?

 

Mivel az Európai Unió (EU) területén a jogharmonizáció következtében minden egyes vállalkozóra ugyanolyan tájékoztatási kötelezettség érvényes, optimistán azt gondolhatnánk, hogy elegendő csupán a kereskedői adatokat átírni és gyorsan kész is a vállalkozásunk ÁSZF-je, könnyen, gyorsan, és ráadásul ingyen!

 

Ez sajnos nem ilyen egyszerű. Szükséged lesz saját ÁSZF-re.

 

Ha szeretnéd megtudni, hogy miért, akkor olvass tovább! Ha sietsz, akkor kattints gyorsan a linkre, és készítsd el saját #büntibiztos ÁSZF-ed még ma. Könnyen, gyorsan – és megfizethető áron.

Az ÁSZF gyakorlatilag egy szerződés közted és terméked ill. szolgáltatásod megvásárlója között.

Amennyiben nem Paragrapherrel készíted el egyedi ÁSZF-ed, de ügyvédhez sem fordulsz ebben az ügyben, akkor fel kell tenned magadnak az alábbi egyszerű kérdéseket:

• Biztos vagy abban, hogy a lekoppintott ÁSZF jogilag naprakész és megfelel minden követelménynek?
• Biztos vagy abban, hogy pontosan azokat a szolgáltatásokat, határidőket, szállítási módokat alkalmazod, mint a forrás ÁSZF-ed vállalkozása?
• Biztos vagy abban, hogy a webshopotok pontosan ugyanúgy működik?
• Biztos vagy abban, hogy pontosan azokat a kötelezettségeket akarod vállalni, mint a másik vállalkozás?

 

Ha a fenti kérdések közül akár egyre is nemmel válaszoltál, akkor dokumentumod egészen biztos, hogy nem #büntibiztos, így saját ÁSZF-et kell készítened.

 

Ezt a legegyszerűbben és leggyorsabban a Paragrapherrel teheted meg itt, vagy választhatod a hagyományos, ügyvéd által készített dokumentumot is. Az a legfontosabb, hogy az ingyenesnek hitt dokumentumod végül ne kerüljön nagyon sokba, hiszen egy bírság bizony nem csekély összeg!

 

Fontos tudnod, hogy dokumentumodat nem elég egyszer elkészítened, azokat folyamatosan napra készen kell tartanod.

 

Ez nem csupán a jogszabályváltozáskor (ezek bizony eléggé gyakoriak) történő módosítást jelenti, hanem vállalkozásodban is történhet olyan változás (pl. változtatsz a honlapodon, KATA, elérhetőség változása, új szállítási mód), amely miatt valamit változtatod kell a dokumentumban.

A Paragrapherral ezt is könnyen kezelheted, hiszen elég csak a vállalkozásod adatlapján a vonatkozó részekben megváltoztatnod az adatokat, információkat, és sec-pec újragenerálhatod a frissített ÁSZF-et!

 

Legyél naprakész, legyél #büntibiztos!

 

A blogcikk tájékoztató jelleggel készült, nem minősül egyedi ügyre alkalmazható hivatalos jogi véleménynek vagy jogi állásfoglalásnak.

Értékesítési kisokos – 1. rész

Értékesítési kisokos – 1. rész A jogalkató fontosnak ítélte, hogy a fogyasztó alapos tájékoztatást kapjon mielőtt vásárlási döntését meghozza. De […]

Tovább a cikkhez

Helló, világ! Sziasztok, vállalkozók!

Helló, világ! Sziasztok, vállalkozók! Mi a Paragrapher? A Paragrapher egy jogi startup, amit egy jogász és egy közgazdász hívott életre. […]

Tovább a cikkhez